Με 3 απλά υλικά, χρησιμοποιώντας το νέο τυρί σε φέτες ΔΩΔΩΝΗ Full Protein Light μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμες πατατοκροκέτες φουλ σε πρωτεΐνη.
Βραστή πατάτα και ασπράδι αυγών είναι η βάση της ζύμης ενώ για τη γέμιση επιλέγω το νέο τυρί από τη ΔΩΔΩΝΗ που είναι από 100% αγελαδινό γάλα, με φυσική πρωτεΐνη και χωρίς συντηρητικά.
Υλικά
- 2 πατάτες (περίπου 600 γρ.)
- 2 αυγά μεσαία (μόνο το ασπράδι)
- 150 γρ. ΔΩΔΩΝΗ Full Protein Light
- 1 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε άφθονο νερό να βράζει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να είναι μαλακές.
- Τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, ασπράδι και δουλεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να είναι ομοιογενές.
- Κόβουμε το τυρί σε φέτες ΔΩΔΩΝΗ Full Protein Light σε μικρότερα κομμάτια.
- Πλάθουμε τις πατατοκροκέτες βάζοντας στο κέντρο το τυρί.
- Ψήνουμε σε μέτρια ένταση σε αντικολλητικό τηγάνι κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρουμε ζεστές.