search

Πατατοκροκέτες φουλ σε πρωτεΐνη με 3 υλικά

 

Με 3 απλά υλικά, χρησιμοποιώντας το νέο τυρί σε φέτες ΔΩΔΩΝΗ Full Protein Light μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμες πατατοκροκέτες φουλ σε πρωτεΐνη.

Βραστή πατάτα και ασπράδι αυγών είναι η βάση της ζύμης ενώ για τη γέμιση επιλέγω το νέο τυρί από τη ΔΩΔΩΝΗ που είναι από 100% αγελαδινό γάλα, με φυσική πρωτεΐνη και χωρίς συντηρητικά.



Υλικά

  • 2 πατάτες (περίπου 600 γρ.)
  • 2 αυγά μεσαία (μόνο το ασπράδι)
  • 150 γρ. ΔΩΔΩΝΗ Full Protein Light
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Βάζουμε άφθονο νερό να βράζει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να είναι μαλακές.
  • Τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, ασπράδι και δουλεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να είναι ομοιογενές.
  • Κόβουμε το τυρί σε φέτες ΔΩΔΩΝΗ Full Protein Light σε μικρότερα κομμάτια.
  • Πλάθουμε τις πατατοκροκέτες βάζοντας στο κέντρο το τυρί.
  • Ψήνουμε σε μέτρια ένταση σε αντικολλητικό τηγάνι κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Σερβίρουμε ζεστές.
Cool Artisan