search

Γαλατόπιτα με σοκολάτα (5 υλικά)

Η εύκολη συνταγή της γαλατόπιτας εμπλουτίζεται με σοκολάτα.

Tip 1: Ταιριάζει πολύ η βανίλια. Αν έχεις, πρόσθεσε 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Tip 2: Όσο η κρέμα μας είναι στο μάτι, την ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει.



Υλικά

  • 4 αυγά
  • 150 γρ. μέλι
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λίτρο γάλα (ή φυτικό ρόφημα αμυγδάλου)
  • 100 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αυγά, το μέλι, το κορν φλάουρ και το γάλα.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Μόλις δέσει, μεταφέρουμε τη μισή σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα στην άλλη μισή κρέμα κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Σε ένα ταψί 25 εκ. x 35 εκ. βάζουμε εναλλάξ κουταλιές από τα 2 μίγματα, μέχρι να τελειώσουν.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Cool Artisan