Η εύκολη συνταγή της γαλατόπιτας εμπλουτίζεται με σοκολάτα.
Tip 1: Ταιριάζει πολύ η βανίλια. Αν έχεις, πρόσθεσε 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Tip 2: Όσο η κρέμα μας είναι στο μάτι, την ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Υλικά
- 4 αυγά
- 150 γρ. μέλι
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 1 λίτρο γάλα (ή φυτικό ρόφημα αμυγδάλου)
- 100 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αυγά, το μέλι, το κορν φλάουρ και το γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Μόλις δέσει, μεταφέρουμε τη μισή σε ένα μπολ.
- Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα στην άλλη μισή κρέμα κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Σε ένα ταψί 25 εκ. x 35 εκ. βάζουμε εναλλάξ κουταλιές από τα 2 μίγματα, μέχρι να τελειώσουν.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.