search

Τονοσαλάτα σε αγγούρι με μαύρο σουσάμι

Τόνος και γιαούρτι δίνουν την πιο χορταστική, φουλ σε πρωτεΐνη σαλάτα, υπέροχα δροσερή και πανεύκολη. Θα χρειαστείς λίγα απλά υλικά όπως μουστάρδα και τα μπαχαρικά που έχεις συνήθως στην κουζίνα σου. Εγώ βάζω πάπρικα, μπούκοβο, σκόνη σκόρδο και σκόνη κρεμμύδι αλλά εσύ μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις σύμφωνα με τα γούστα σου ή ό,τι έχεις ήδη στο σπίτι.

Tip: Σερβίρω σε μικρά αγγουράκια αλλά αν έχεις τα μεγάλα τα χρησιμοποιείς με τον ίδιο τρόπο. Απλά τα κόβεις σε 2 ή 3 κομμάτια.



Υλικά

Για την τονοσαλάτα
  • 300 γρ. τόνος κονσέρβα σε νερό
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κτσ μουστάρδα
  • 2 κτσ ελιές ή κάππαρη (προαιρετικά)
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • 1/2 κτγ ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το σερβίρισμα 
  • 4 αγγουράκια Κνωσού
  • 2 κτσ μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Για την τονοσαλάτα
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε καλά
Για το σερβίρισμα 
  • Κόβουμε τα αγγουράκια στη μέση
  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια
  • Γεμίζουμε τα αγγουράκια με την τονοσαλάτα
  • Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι
Cool Artisan