Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή, χωρίς φύλλο! Με πανεύκολο χυλό από καλαμποκάλευρο και γιαούρτι! Η πιο λαχταριστή πίτα της εποχής που θα σου πάρει λίγα λεπτά στην κουζίνα για να τη φτιάξεις! Θα τη λατρέψεις σε κάθε μπουκιά από την αφράτη ζύμη με το τραγανιστό σουσαμάκι, μέχρι την αρωματική γέμιση με τα τυριά
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια baby
- 1 κτγ αλάτι
-
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
1/2 ματσάκι μαιντανό
-
1 ματσάκι δυόσμου
-
1 κρεμμύδι, ξερό
-
2 αυγά
-
πιπέρι
-
1 κτγ αλάτι
-
100 γρ φέτα
-
100 γρ. ανθότυρο Κρήτης
-
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
-
ελαιόλαδο
-
250 γρ γιαούρτι 10%
-
400 γρ νερό
-
150 γρ ελαιόλαδο
-
1 κτγ αλάτι
-
10 γρ μπέικεν πάουντερ
-
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
-
100 γρ. καλαμποκάλευρο
- ελαιόλαδο
- σουσάμι
Εκτέλεση
Για το χυλό- Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρο γ.ο.χ. και το καλαμποκάλευρο
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
- Ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό
- Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τα κοτσάνια
- Τα περνάμε από το χοντρό του τρίφτη
- Τα μεταφέρουμε σε ένα κόσκινο, αλατίζουμε και πιέζουμε με το χέρι να αποβάλουν την υγρασία τους.
- Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε
- Χρησιμοποιούμε το πιο μεγάλο ταψί που έχουμε για το φούρνο μας
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τη βάση με ελαιόλαδο
- Πασπαλίζουμε σουσάμι από πάνω
- Προσθέτουμε το μισό χυλό και τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
- Προσθέτουμε από πάνω τη γέμιση
- Στη συνέχεια καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό κι απλώνουμε με τη σπάτουλα να καλύψει όλη την επιφάνεια
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα για 45 λεπτά