search

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

 

Κολοκυθόπιτα καλοκαιρινή, χωρίς φύλλο! Με πανεύκολο χυλό από καλαμποκάλευρο και γιαούρτι! Η πιο λαχταριστή πίτα της εποχής που θα σου πάρει λίγα λεπτά στην κουζίνα για να τη φτιάξεις! Θα τη λατρέψεις σε κάθε μπουκιά από την αφράτη ζύμη με το τραγανιστό σουσαμάκι, μέχρι την αρωματική γέμιση με τα τυριά

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια baby
  • 1 κτγ αλάτι
Για την γέμιση
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμου
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 2 αυγά
  • πιπέρι
  • 1 κτγ αλάτι
  • 100 γρ φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο Κρήτης
  • 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • ελαιόλαδο
Για τον χυλό
  • 250 γρ γιαούρτι 10%
  • 400 γρ νερό
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 10 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
Για το ταψί
  • ελαιόλαδο
  • σουσάμι
 

Εκτέλεση

Για το χυλό
  • Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρο γ.ο.χ. και το καλαμποκάλευρο
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • Ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό
Για τη γέμιση
  • Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τα κοτσάνια
  • Τα περνάμε από το χοντρό του τρίφτη
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα κόσκινο, αλατίζουμε και πιέζουμε με το χέρι να αποβάλουν την υγρασία τους.
  • Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε
Για το ταψί
  • Χρησιμοποιούμε το πιο μεγάλο ταψί που έχουμε για το φούρνο μας
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε τη βάση με ελαιόλαδο
  • Πασπαλίζουμε σουσάμι από πάνω
  • Προσθέτουμε το μισό χυλό και τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
  • Προσθέτουμε από πάνω τη γέμιση
  • Στη συνέχεια καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό κι απλώνουμε με τη σπάτουλα να καλύψει όλη την επιφάνεια
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα για 45 λεπτά
Cool Artisan