Καλοκαιρινή, αρωματική και πολύ ελαφριά! Μια κόκκινη σάλτσα τόνου που δίνει την πιο νόστιμη εναλλακτική στα μακαρόνια με κιμά. Αυτή η σάλτσα με τόνο μπορεί να κερδίσει επάξια μια θέση στο μενού του σπιτιού σου καθώς είναι πολύ χορταστική, χαμηλή σε θερμίδες αλλά και πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη.
Τα ιδανικά ζυμαρικά για αυτή τη σάλτσα είναι τα ζυμαρικά Melissa Νο6 που παράγονται από 100% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού ελληνικής προέλευσης και εξαιρετικής ποιότητας. Ανήκουν στη βασική σειρά ζυμαρικών που συντροφεύουν εδώ και πολλές δεκαετίες τις μακαρονάδες μας. Και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να είναι η αγαπημένη μας επιλογή γιατί ξεχωρίζουν για τη χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, σάκχαρα και την πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 συσκευασία σπαγγέτι Melissa Νο6
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, περασμένα στο χοντρό του τρίφτη
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 80 γρ. ελιές (φιλέτο)
- 20 γρ. κάπαρη, ψιλή
- 2 συσκευασίες τόνος σε νερό
- 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ θυμάρι ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το ξερό με το φρέσκο κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τον τόνο, τα ντοματίνια, τη σάλτσα ντομάτας, τον τόνο, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε για 20 - 25 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, ανακατεύουμε κι αποσύρουμε.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βάζουμε 1 κουταλιά αλάτι.
- Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά Melissa Νο6 και τα βράζουμε για 9- 11 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα τόνου κι ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.