Με 3 απλά υλικά, σε 5 λεπτά (κι άλλα 30 στο φούρνο) έχεις φτιάξει το πιο χαμηλό σε θερμίδες κέικ. Η μαρέγκα από ασπράδι αυγών και η στέβια είναι το μυστικό για να πετύχεις το πιο θρεπτικό αλλά ελαφρύ κέικ.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 4 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι βρώμης
- 30 ml υγρό γλυκαντικό στέβια
- 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα απράδια: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: Ενσωματώνουμε τους κρόκους, το αλεύρι βρώμης και το γλυκαντικό στέβια, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προαιρετικά σοκολάτα: Προσθέτουμε προαιρετικά τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης
- Ψήνουμε: Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ 27x14x6 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο.