search

Κέικ βρώμης, χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά

Με 3 απλά υλικά, σε 5 λεπτά (κι άλλα 30 στο φούρνο) έχεις φτιάξει το πιο χαμηλό σε θερμίδες κέικ. Η μαρέγκα από ασπράδι αυγών και η στέβια είναι το μυστικό για να πετύχεις το πιο θρεπτικό αλλά ελαφρύ κέικ.

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 4 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 30 ml υγρό γλυκαντικό στέβια
  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα απράδια: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: Ενσωματώνουμε τους κρόκους, το αλεύρι βρώμης και το γλυκαντικό στέβια, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προαιρετικά σοκολάτα: Προσθέτουμε προαιρετικά τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης
  4. Ψήνουμε: Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ 27x14x6 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο.
Cool Artisan