Ο συνδυασμός της πικάντικης φέτας με το σύκο που καραμελώνει στην επιφάνεια μετατρέπει αυτό το κέικ στον πιο εθιστικό πειρασμό που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά. Πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε τώρα που τα σύκα είναι στην εποχή τους! Αν μπορείς να βρεις και μια πολύ ωραία πικάντικη κεφαλογραβιέρα – το αποτέλεσμα θα είναι απλά ΜΑΓΙΚΟ 🧀❤️
𝓣𝓲𝓹: Αποθήκευσε αυτό το post και κράτα τη βασική συνταγή του αλμυρού κέικ για να φτιάξεις ό,τι παραλλαγή θες, μόλις τελειώσουν τα σύκα! Αντί για φέτα και σύκο μπορείς να βάλεις blue cheese και ντοματίνια ( ή ο,τι άλλο φανταστείς)
Διάβασε επίσης:
- Οι 10 καλύτερες μηχανές εσπρέσο της αγοράς που θα αναβαθμίσουν τον καφέ στο σπίτι σου
- Τελευταίες ημέρες εκπτώσεων: Τα καλύτερα blender από 27,95
- Τελευταίες μέρες εκπτώσεων: 10 Φριτέζες Αέρος για υγιεινό μαγείρεμα (από 39,95)
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 4 αυγά
- 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
- 110 ml. γάλα
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. φέτα
- 2 σύκα (κομμένα σε φέτες)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 4 αυγά και τα χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το γάλα, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, κι ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και χοντροσπάμε τη φέτα με το χέρι απευθείας μέσα στο μπολ σε μεγάλα κομμάτια.
- Μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε 2 σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 170°C, στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει ελαφρώς ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.