search

Παγωτό μπανόφι (χωρίς παγωτομηχανή)

Τα κλασικά συστατικά του μπανόφι μπαίνουν στο μπλέντερ και μετατρέπονται σε ένα απολαυστικό παγωτό! Μπανάνες, ζαχαρούχο και μπισκότα συνθέτουν ένα τέλεια βελούδινο, απολαυστικό παγωτό που σε περιμένει στην κατάψυξη για εκείνες τις στιγμές που χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάτι γλυκό!

Tip: Το σπιτικό παγωτό είναι και πολύ ωραίο δώρο για την επίσκεψη σε σπίτι φίλων!



Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 ml κρέμα καρύδας
  • 200 γρ. μπισκότα της επιλογής μας (θρυμματισμένα)
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε τις μπανάνες με το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα καρύδας και χτυπάμε καλά.
  • Χοντροσπάμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  • Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μια φόρμα για κέικ ή σε φαγητοδοχείο.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στην κατάψυξη του ψυγείου για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο, το αφήνουμε να ξεπαγώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Cool Artisan