search

Γκρανόλα χωρίς ζάχαρη, φουλ πρωτεΐνη, με ρυζογκοφρέτες, ασπράδια και φιστικοβούτυρο

Ξεκίνα τη μέρα σου με μια γκρανόλα, πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία και πρωτεΐνη, που θα σου δίνει ενέργεια χωρίς κανένα ίχνος ζάχαρης. Η γκρανόλα που φτιάχνουμε σήμερα έχει σαν μυστικό συστατικό τη ρυζογκοφρέτα που δίνει όγκο στο μίγμα, είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες, είναι εξαιρετικά οικονομική στο super market κι αποκτά ωραία τραγανή υφή όταν ψηθεί! Φυσικά δεν λείπουν οι ξηροί καρποί, η βρώμη και η κανέλα για υπέροχο άρωμα. Το αυγό παίζει διπλό ρόλο: Αρχικά αυξάνει την πρωτεΐνη ενώ παράλληλα δημιουργεί αυτά τα τραγανά ανομοιογενή μπισκότα (αυτό που οι αμερικάνοι αποκαλούν clusters) που θα λατρέψεις. 

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 10 ρυζογκοφρέτες
  • 100 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. καρύδα
  • 100 γρ. ηλιόσπορο
  • 50 γρ. λιναρόσπορο
  • 400 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1 κτγ κανέλα

Εκτέλεση

  • Σπάμε τις ρυζογκοφρέτες με το χέρι για να γίνουν μικρά κομματάκια.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη, την καρύδα, τον ηλιόσπορο και το λιναρόσπορο.
  • Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο, τα ασπράδια και χτυπάμε με μίξερ να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε στο ταψί μας και δουλεύουμε το μίγμα με τα χέρια να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Προσθέτουμε την κανέλα.
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.
  • Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Cool Artisan