Σήμερα φτιάχνουμε ένα banana bread, δηλαδή ένα κέικ μπανάνας γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού. Ένα κέικ με ρευστή πραλίνα σε κάθε κομμάτι που τυλίγεται μέσα σε αρωματική ζύμη με μπανάνα. Θα χρειαστείς λιγότερο από 15 λεπτά να το φτιάξεις και ακόμα μια ώρα στο φούρνο.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 250 γρ βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
- 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 3 ώριμες μπανάνες
- 100 γρ πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Καλύπτουμε με βούτυρο και αλεύρι μια φόρμα για κέικ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε εναλλάξ με ένα αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking powder.
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις χτυπάμε σε πουρέ
- Ανακατεύουμε τον πουρέ μπανάνας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Απλώνουμε το 1/2 της ζύμης ομοιόμορφα στη φόρμα.
- Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη
- Τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη στην κορυφή του κέικ.
- Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 60 λεπτά. Ανάλογα το φούρνο ίσως χρειαστεί να καλύψουμε με αλουμινόχαρτο την επιφάνεια.
- Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεφορμάρουμε.