Τα scrambled eggs είναι μια πολύ απλή συνταγή που όμως ζητάει μαεστρία κι επιδέξια τεχνική για να βγαίνει πάντα άψογη. Είναι πολύ σημαντικό τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν μπουν στο τηγάνι. Έπειτα θέλει μέτρια φωτιά και καλό ανακάτεμα με μια σπάτουλα σιλικόνης. Το πιο συχνό λάθος είναι ότι κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά όταν έχουν ήδη ψηθεί εντελώς. Θα πρέπει να τα βγάλουμε μισό λεπτό νωρίτερα γιατί το αυγό συνεχίζει να ψήνεται όσο ακόμα είναι ζεστό με αποτέλεσμα να χάνουμε τη βελούδινη υφή. Κάτι ακόμα που απαιτεί προσοχή είναι η ποιότητα των αυγών! Θέλουμε φρέσκα αυγά, υψηλής ποιότητας όπως είναι τα αυγά Αχυρώνα Στερεάς Ελλάδας της σειράς Νώμa που θα βρεις αποκλειστικά στα Lidl.
Υλικά
Για τα αυγά- 6 αυγά Αχυρώνα Στερεάς Ελλάδας, Νώμα
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος, Milbona
- 20 γρ βούτυρο αγελάδος,
- Aλάτι χονδρό Μεσολογγίου, Νώμα
- Μαύρο πιπέρι, Kania
- ψωμί του τοστ, American Tost, Mcennedys/Tastino
- 100 γρ. απάκι καπνιστό σε φέτες, Νώμα (κομμένο σε φέτες)
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- Aλάτι χονδρό Μεσολογγίου, Νώμα
- Μαύρο πιπέρι, Kania
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι σε μέτρια και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα συνεχώς.
- Προσθέτουμε αλάτι κ πιπέρι
- Θέλουμε να είναι βελούδινα αλλά όχι να μαγειρευτούν για πολύ ώρα. Τα αυγά θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται κ αφότου βγαλουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Αμέσως μόλις κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί στα αυγά.
-
Περνάμε το ψωμί από το τηγάνι να τοσταριστεί και απο τις δύο πλευρές. Εναλλακτικά φρυγανίζουμε στην τοστιέρα.
-
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φετες.
-
Το περνάμε από το τηγάνι για να αποκτήσει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.
-
Σε ένα πιάτο βάζουμε το ψωμί.
-
Προσθέτουμε το απάκι, τα αυγά και το αβοκάντο κομμένο σε φέτες.