search

Μπιφτέκια γαλοπούλα με βρώμη γεμιστά με ανθότυρο

Προσέχεις τη διατροφή σου και ψάχνεις τη συνταγή που θα σε χορτάσει χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό σου με λιπαρά; Σου έχω την καλύτερη συνταγή για τα πιο αφράτα, πραγματικά βελούδινα, μπιφτέκια γαλοπούλας! Ο συνδυασμός από λαχανικά, μπαχαρικά και μυρωδικά είναι απλά απολαυστικός. Εγώ τα ψήνω στο φούρνο για μεγαλύτερη ευκολία αλλά μπορείς να τα φτιάξεις στο air fryer ή σε αντικολλητικό τηγάνι.

Διάβασε επίσης:

Δες το βίντεο με ένα κλικ εδώ:

 



Υλικά

  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 150 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα κους κους
  • 200 γρ κους κους
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 100 γρ τοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ ανθότυρο, χοντροσπασμένο με το χέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά γαλοπούλα
  • Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ (εκτός από το ανθότυρο).
  • Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα.
  • Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε περίπου 150 γρ. βάζουντας στο κέντρο ένα μπαστουνάκι ανθότυρο.
  • Ψήνουμε στους 170 για περίπου 50 λεπτά και στα μισά τα γυρίζουμε.
  • Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.
Για τη σαλάτα κους κους
  • Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αναμειγνύουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan