Προσέχεις τη διατροφή σου και ψάχνεις τη συνταγή που θα σε χορτάσει χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό σου με λιπαρά; Σου έχω την καλύτερη συνταγή για τα πιο αφράτα, πραγματικά βελούδινα, μπιφτέκια γαλοπούλας! Ο συνδυασμός από λαχανικά, μπαχαρικά και μυρωδικά είναι απλά απολαυστικός. Εγώ τα ψήνω στο φούρνο για μεγαλύτερη ευκολία αλλά μπορείς να τα φτιάξεις στο air fryer ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες το βίντεο με ένα κλικ εδώ:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλα
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 150 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μπαστουνάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
200 γρ κους κους
-
1 αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
-
100 γρ τοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
-
100 γρ ανθότυρο, χοντροσπασμένο με το χέρι
-
50 ml ελαιόλαδο
-
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
-
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά γαλοπούλα
- Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ (εκτός από το ανθότυρο).
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα.
- Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε περίπου 150 γρ. βάζουντας στο κέντρο ένα μπαστουνάκι ανθότυρο.
- Ψήνουμε στους 170 για περίπου 50 λεπτά και στα μισά τα γυρίζουμε.
- Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.
- Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αναμειγνύουμε και σερβίρουμε.