search

Καλτσόνε ολικής με γιαούρτι

Υγιεινό και πανεύκολο! Το μυστικό είναι στο ξερό θυμάρι και στη σκόνη σκόρδο που μπαίνουν στη ζύμη δίνοντας υπέροχη γεύση κι άρωμα! Για τη γέμιση μπορείς να αυτοσχεδιάσεις βάζοντας τις αγαπημένες σου γεύσεις: τυριά, αλλαντικά, κιμά, κοτόπουλο, λαχανικά ή ο, τι άλλο σκεφτείς

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 150 γρ. φαρίνα ολικής
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 κτγ θυμάρι
  • 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 100 γρ. μοτσαρέλα light
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Για το διάλυμα αυγού
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κτσ γάλα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Κοσκινίζουμε τη φαρίνα ολικής μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Ζυμώνουμε το μίγμα
  • Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένο με μεμβράνη
  • Κόβουμε το ζυμάρι στα 4 κι ανοίγουμε κάθε μέρος με τον πλάστη σαν πίτσα
  • Βάζουμε στο κέντρο τα υλικά της γέμιση
  • Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα 2 υλικά για το διάλυμα αυγού.
  • Αλείφουμε τα καλτσόνε.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C για 30 λεπτά
Cool Artisan