Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βάψεις τα αβγά σου, αλλά αυτός που σου προτείνω είναι ο καλύτερος. Γιατί; Επειδή ακολουθώντας προσεκτικά τις απλές οδηγίες που σου δίνω, το χρώμα δεν θα διαπεράσει το τσόφλι του αβγού, αφήνοντάς το ασπράδι κάτασπρο! Προσοχή, όμως: για να πετύχεις ωραία παλ χρώματα, τα αβγά που θα αγοράσεις πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο λευκά!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 10 λευκά αβγά
- ½ κούπα αλάτι
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, κίτρινο, μπλε)
- 1 κούπα λευκό ξύδι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα αβγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το αλάτι και νερό.
- Τα βραζούμε για 20 λεπτά με προσοχή να μη σπάσουν.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παίρνουμε 3 μεγάλα ποτήρια και τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση με χλιαρό νερό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ξύδι μέχρι να φτάσουν περίπου τα ¾ του ποτηριού.
- Βάζουμε στο πρώτο ποτήρι 10 σταγόνες κόκκινο χρώμα.
- Στο δεύτερο ποτήρι 10 σταγόνες μπλε χρώμα.
- Στο τρίτο ποτήρι 15 σταγόνες κίτρινο χρώμα.
- Βάζουμε ένα-ένα τα αβγά μέσα σε κάθε ποτήρι.
- Όσο περισσότερο χρόνο τα αφήσουμε μέσα σε κάθε ποτήρι τόσο πιο έντονο χρώμα θα πάρουν. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα αλλά μπορούν να μείνουν έως και 2 λεπτά, ειδικά το κίτρινο που είναι το πιο ευαίσθητο χρώμα.
- Μόλις βγάλουμε τα αβγά, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Δεν τα σκουπίζουμε με χαρτί γιατί θα αφαιρέσουμε χρώμα.
- Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία, αδειάζουμε τα ποτήρια και τα πλένουμε αμέσως.