search

Η περίοδος της νηστείας κρύβει τις πιο νόστιμες συνταγές για γλυκά με super foods, όπως το Μακεδονικό Ταχίνι.

Σήμερα πλάθω μια ζύμη με χυμό πορτοκάλι, αμύγδαλα και ζάχαρη καρύδας και τη γεμίζω με μια σοκολατένια γέμιση που μοσχοβολάει ταχίνι και πορτοκάλι. Για τη ζύμη δεν θα χρειαστείς μίξερ, παρά μόνο ένα μπλέντερ! Για τη γέμιση, απλά λιώνεις τη σοκολάτα με την κρέμα καρύδας, ανακατεύεις με το Μακεδονικό Ταχίνι και το ξύσμα πορτοκαλιού και δημιουργείς ένα πεντανόστιμο γλυκό.

Tip: Εγώ ψήνω σε ταρτιέρα, αλλά αν δεν έχεις μπορείς να ψήσεις την τάρτα σε ένα οποιοδήποτε ταψάκι, στρογγυλό ή μακρόστενο.

Δες εδώ το video:

 

 



Υλικά

Για τη ζύμη 
  • 80 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 90 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 40 γρ. αμύγδαλα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
Για τη γέμιση 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη 
  • Χτυπάμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη καρύδας στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια χοντρή πούδρα.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και το μείγμα με τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη καρύδας.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα αβγοδάρτη.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πορτοκάλι και διπλώνουμε μαλακά με μια σπάτουλα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  • Ετοιμάζουμε μια ταρτιέρα απλώνοντας λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο και στη συνέχεια, αλευρώνουμε ελαφρώς.
  • Βάζουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα και καλύπτουμε με μια λαδόκολλα.
  • Γεμίζουμε με «βαρίδια» όπως, για παράδειγμα, ρεβίθια, για να μη φουσκώσει η ζύμη.
  • Ψήνουμε στον αέρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Έπειτα, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα «βαρίδια» και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.
Για τη γέμιση 
  • Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε αρκετά, χωρίς όμως να βράσει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα. Χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας ή κανονική κουβερτούρα που την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα καρύδας πάνω από τη σοκολάτα και την αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και στη συνέχεια, το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε πάνω από την ψημένη βάση της τάρτας.
  • Αφήνουμε να σφίξει για 3 ώρες και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια.
  • Διατηρούμε εκτός ψυγείου έως και 3 ημέρες.
Cool Artisan