Λατρεύω την μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ μέσα στο σπίτι και εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για να μπω στην κουζίνα και να φτιάξω ένα!
Στην σημερινή συνταγή επιλέγω μέλι, κανέλα και πορτοκάλι για να φτιάξω ένα γλυκό κέικ που μου προσφέρει και υψηλή θρεπτική αξία, πέρα από την τέλεια γεύση.
Υλικά
- 225 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 225 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 150 ml ηλιέλαιο
- 300 γρ. μέλι
- 225 ml χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ.
- Σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους αναμειγνύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και την ζάχαρη με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
- Χτυπάμε κάλά με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι (Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ ρευστό).
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα για 20 λεπτά, πριν το αναποδογυρίσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.