Μπορεί να είναι γαλλικής καταγωγής, σαν σύλληψη και νοοτροπία, το σουφλέ όμως έχει αποκτήσει το δικό του μερίδιο στην ελληνική κουζίνα!
Σήμερα του δίνω αμιγώς ελληνικό χαρακτήρα χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από ελληνικά τυριά όπως κεφαλοτύρι και φέτα ΔΩΔΩΝΗ.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 200 γρ λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
- 200 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ
- 200 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
- 200 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ
- 125 γρ αγελαδινό βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ
- 4 αβγά
- 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κτ.σ. ρίγανη ξερή
- 1 κτ.σ. (8 γρ) μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε από τα υγρά τους.
- Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κολοκύθι και τα κρεμμυδάκια με το βούτυρο και λίγο αλάτι, μέχρι να φύγουν εντελώς τα υγρά τους.
- Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μυρωδικά, τη φρυγανιά, το μπέικιν, το λουκάνικο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, τη φέτα, πιπέρι και τέλος τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 22 εκατοστά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα.