Το πιο αγαπημένο φρούτο της άνοιξης παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη σαλάτα που θα ετοιμάσεις για το γραφείο.
Υλικά
- 2 χούφτες μιξ πράσινης σαλάτας (ρόκα, μαρούλι, λάχανο)
- 1/2 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
- 4 φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. βαλσάμικο
- 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι (και ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι)
- 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις φράουλες σε ένα μπολ.
- Σε ένα βαζάκι (για παράδειγμα από μαρμελάδα) ή σέικερ βάζουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις φράουλες και σερβίρουμε.