Μια εύκολη συνταγή για γκουρμεδιάρικη σάλτσα γιαουρτιού με τσαλαφούτι, λουκάνικο πράσου, καρότα, ελαιόλαδο, φρέσκο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι που συνδυάζεται με έτοιμο νιόκι και γαρνίρεται με τηγανητό αβγό. Το αποτέλεσμα είναι τόσο νόστιμο που όποια-ος το δοκιμάζει, ζητάει και τη συνταγή!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 400 γρ. νιόκι
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 20 ml ελαιόλαδο
- 2 μέτρια καρότα
- 1 λουκάνικο πράσου, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 70 ml λευκό κρασί
- 150 γρ. στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 200 γρ. τσαλαφούτι
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 αβγά
Εκτέλεση
- Περνάμε τα καρότα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη.
- Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για μισό λεπτό.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο, κομμένο σε φέτες.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό.
- Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας -δεν αποσύρουμε το τηγάνι - και προσθέτουμε τα νιόκι, το τσαλαφούτι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε αλάτι, άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το φρέσκο δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
- Τηγανίζουμε τα αβγά και τα σερβίρουμε πάνω από κάθε μερίδα.