search

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ

Λατρεύω όλες τις συνταγές που χρειάζονται ένα μόνο τηγάνι για να ετοιμαστούν. Εύκολα, γρήγορα, χωρίς πολλές πολλές προετοιμασίες! Το καλοκαίρι θέλει λίγο χρόνο στην κουζίνα και πιάτα με πλούσια γεύση και ανάλαφρη αίσθηση.

Σήμετα λοιπόν μπλέκω τα αγαπημένα μου νιόκι με φέτα ΔΩΔΩΝΗ και ένα μιξ απο πρασινάδες που συνήθως βάζουμε στις πίτες: πράσο, σπανάκι και φρέσκα κρεμμυδάκια. Οι γεύσεις τους ανακατεύονται σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το φαγητό σερβίρεται σε 10 (το πολύ) λεπτά.



Υλικά

  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 500 γρ σπανάκι baby
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 200 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • 200 γρ. νιόκι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το σπανάκι.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  • Κόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες.
  • Πολτοποιούμε το σκόρδο.
  • Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι, να χάσει λίγα από τα υγρά του και να μοιάζει με το μείγμα που φτιάχνουμε για σπανακόπιτα.
  • Προσθέτουμε τα νιόκι, τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ και το πέστο βασιλικού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του.
  • Σερβίρουμε ζεστό και διακοσμουμε με μερικά κυβάκια φέτας
Cool Artisan