search

Γλυκό Μανταρίνι – Καρύδα (μόνο 37 θερμίδες)

Αν αναζητάς μια γλυκιά λιχουδιά  με ελάχιστες θερμίδες που συνδυάζει τη φρεσκάδα του μανταρινιού με την εξωτική γεύση της καρύδας, τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική! Με μόλις 37 θερμίδες ανά κομμάτι, αυτά τα μικρά γλυκά είναι ιδανικά για όσους θέλουν να απολαμβάνουν κάτι γλυκό χωρίς ενοχές. Η απλότητα των υλικών — φυσικός χυμός μανταρινιού, κορν φλάουρ και τριμμένη καρύδα — τα καθιστά όχι μόνο υγιεινά, αλλά και εξαιρετικά εύκολα στην προετοιμασία.

Tip:

Διατροφική ανάλυση ανά κομμάτι

  • 37.6 θερμίδες
  • 5.2 g υδατάνθρακες
  • 0.37 g πρωτεΐνες
  • 1.5 g λίπη


Υλικά

  • 600 ml χυμό μανταρίνι (περίπου 10-12 μανταρίνια)
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμάζουμε τον χυμό:
    • Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Για να πάρουμε 600 ml φρέσκο χυμό θα χρειαστούμε 10 - 12 μανταρίνια. Σουρώνουμε καλά τον χυμό.
  2. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ:
    • Προσθέτουμε κι ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ στον χυμό μανταρίνι, ώστε να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους.
  3. Μαγειρεύουμε το μείγμα:
    • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα.
    • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
  4. Πήζουμε το μείγμα:
    • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή (περίπου 5-7 λεπτά).
  5. Αποσύρουμε
    • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε:
    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε καλύψει με μεμβράνη
    • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
    • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε 21 κομμάτια
  7. Γαρνίρουμε:
    • Περνάμε κάθε κομμάτι από την τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.
Cool Artisan