Αν αναζητάς μια γλυκιά λιχουδιά με ελάχιστες θερμίδες που συνδυάζει τη φρεσκάδα του μανταρινιού με την εξωτική γεύση της καρύδας, τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική! Με μόλις 37 θερμίδες ανά κομμάτι, αυτά τα μικρά γλυκά είναι ιδανικά για όσους θέλουν να απολαμβάνουν κάτι γλυκό χωρίς ενοχές. Η απλότητα των υλικών — φυσικός χυμός μανταρινιού, κορν φλάουρ και τριμμένη καρύδα — τα καθιστά όχι μόνο υγιεινά, αλλά και εξαιρετικά εύκολα στην προετοιμασία.
Tip:
Διατροφική ανάλυση ανά κομμάτι
- 37.6 θερμίδες
- 5.2 g υδατάνθρακες
- 0.37 g πρωτεΐνες
- 1.5 g λίπη
Υλικά
- 600 ml χυμό μανταρίνι (περίπου 10-12 μανταρίνια)
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Προετοιμάζουμε τον χυμό:
- Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Για να πάρουμε 600 ml φρέσκο χυμό θα χρειαστούμε 10 - 12 μανταρίνια. Σουρώνουμε καλά τον χυμό.
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ:
- Προσθέτουμε κι ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ στον χυμό μανταρίνι, ώστε να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους.
- Μαγειρεύουμε το μείγμα:
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Πήζουμε το μείγμα:
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή (περίπου 5-7 λεπτά).
- Αποσύρουμε
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε:
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε καλύψει με μεμβράνη
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε 21 κομμάτια
- Γαρνίρουμε:
- Περνάμε κάθε κομμάτι από την τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.