search

Γιουβέτσι με κοτόπουλο και κριθαράκι ολικής στο airfryer

Ποια είναι τα μυστικά για να πετύχεις το τέλειο γιουβέτσι στο airfryer;

  1. Πρώτα ψήνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες μαζί με τα λαχανικά.
  2. Προσθέτουμε το κριθαράκι με καυτό νερό και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ανακατεύοντας περιοδικά.
  3. Στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε το τυρί κι ανακατεύουμε.


Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ Θυμάρι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κριθαράκι
  • 250 γρ. καυτό νερό (από το βραστήρα)
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας 
  • 100 γρ. γραβιέρα light τριμμένη
  • 1 κτσ φρέσκο μαΐντανό

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το βάζουμε στο ταψάκι του airfryer.
  • Ψιλοκόβουμε την τομάτα και την πιπεριά.
  • Προσθέτουμε στο ταψάκι τα λαχανικά, πάπρικα, θυμάρι, ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο ταψί το κριθαράκι, το καυτό νερό, τη σάλτσα ντομάτας κι ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά.
  • Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο μαΐντανό και σερβίρουμε.
Cool Artisan