Ποια είναι τα μυστικά για να πετύχεις το τέλειο γιουβέτσι στο airfryer;
- Πρώτα ψήνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες μαζί με τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι με καυτό νερό και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ανακατεύοντας περιοδικά.
- Στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε το τυρί κι ανακατεύουμε.
Υλικά
-
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
-
3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κτγ πάπρικα γλυκιά
-
1 κτγ Θυμάρι
-
1 πιπεριά φλωρίνης
-
1 ντομάτα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
100 γρ. κριθαράκι
-
250 γρ. καυτό νερό (από το βραστήρα)
-
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
-
100 γρ. γραβιέρα light τριμμένη
-
1 κτσ φρέσκο μαΐντανό
Εκτέλεση
-
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το βάζουμε στο ταψάκι του airfryer.
-
Ψιλοκόβουμε την τομάτα και την πιπεριά.
-
Προσθέτουμε στο ταψάκι τα λαχανικά, πάπρικα, θυμάρι, ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά.
-
Ψήνουμε στους 180°C για 8 λεπτά.
-
Προσθέτουμε στο ταψί το κριθαράκι, το καυτό νερό, τη σάλτσα ντομάτας κι ανακατεύουμε καλά.
-
Ψήνουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά.
-
Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε.
-
Γαρνίρουμε με φρέσκο μαΐντανό και σερβίρουμε.