search

Περί τα μέσα Αυγούστου, και ενώ ήμουν ακόμα στη Μυτιλήνη βρέθηκα στο ίδιο τραπέζι πάνω στην παραλία με τον Κο Κώστα, το πατέρα της παιδικής μου φίλης ο οποίος είναι κρεοπώλης και δεινός foodie! O κος Κώστας λοιπόν, που ξέρει την αγάπη μου για τα σύκα μου έδωσε αυτή τη συνταγή που δεν είχε ακόμα (το θάρρος να) δοκιμάσει αλλά μου ανέθεσε σχεδόν να πειραματιστώ και να την φέρω εις πέρας! Και εδώ είμαστε!



Υλικά

(για 3 τυρόπιτες)
  • 6 φύλλα
  • 300 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
  • 6 σύκα

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και με ένα πινέλο τα λαδώνουμε ελαφρώς.
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το ταμπάσκο και το γιαούρτι
  • Βάζουμε στο φύλλο ένα "νοητό' τετράγωνο από την γέμιση τυριού.
  • Από πάνω απλώνουμε τα δύο σύκα κομμένα σε φέτες (3 φέτες το καθένα)
  • Κλείνουμε τις τυρόπιτες σε τετράγωνα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 λεπτά.
ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
Top 5: Τα καλύτερα μπλέντερ της αγοράς
102094471 (1)
pixelboxx-mss-81513462-786x587
90450_2-800x800
nutribulletgc1-800x800 (1) (1)