search

Κέικ με σύκο και πορτοκάλι


Ένα διαφορετικό κέικ που γίνεται με φύλλο κρούστας και όχι αλεύρι! Η ιδέα μου ήρθε επειδή που είχε περισσέψει φύλλο και με τις ζέστες του καλοκαιιού είχε ξεραθεί σε λίγα λεπτά! Ό,τι χρειάζεσαι ακριβώς για την πορτοκαλόπιτα δηλαδή… αλλά χωρίς σιρόπι!



Υλικά

  • 1/2 πακέτο φύλλο κρούστα (6 φύλλα) ξερά
  • 100 γρ γιαούρτι 2%
  • 3 αυγα
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
  • 10 σύκα ώριμα κομμένα στη μέση
  • Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικα εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα.
  • Ξεραίνουμε τα φύλλα και τα σπάμε σε κομματάκια
  • Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα ρίχνουμε τα φύλλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψάκι για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180°C
Cool Artisan