search

Πίτσα με σύκο και λουκάνικο

Δεν γίνεται αφιέρωμα στό σύκο χωρίς πίτσα με σύκο! Πριν από δύο χρόνια είχα ξαναφτιάξει εδώ στο blog συνταγή για πίτσα με σύκο και προσούτο. Κάνε κλικ εδώ για να τη θυμηθείς!



Υλικά

Για την πίτσα (βγάζει 2 πίτσες)
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 7 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. ξερή μαγιά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 600 ml χλιαρό νερό
  • Σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα τριμμένη
Από πάνω  
  • 4 σύκα κομμένα στη μέση
  • 200 gr μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1 λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 100 gr παρμεζάνα τριμμένη
  • Φύλλα βασιλικού
 

Εκτέλεση

Για την πίτσα
  • Στο μίξερ ή με το χέρι, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι. Αφήνουμε τα μείγμα για μισή ώρα προκειμένου να τραφεί η μαγιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Κάνουμε μια μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει σε ένα μπολ που έχουμε καλύψει με βαμβακερή πετσέτα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.
  • H πίτσα θέλει λίγο ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε την πίτσα.
  • Μόλις ανοίξουμε την πίτσα βάζουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Cool Artisan