Ποιος να μας το έλεγε ότι τα σύκα ταιριάζουν με το ψάρι; Με τον καπνιστό σολομό έστω!
Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 gr πράσινη σαλάτα της επιλογής σου
- 100 γρ λεπτές φέτες καπνιστό σολομό
- 6 σύκα κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα μπαλσάμικο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα, τον καπνιστό σολομό, τα σύκα και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιάτα και σερβίρουμε.
- Διακοσμούμε με κρέμα μπαλσάμικο.