search

Είναι μια από τις πρώτες συνταγές που μαθαίνεις όταν σηκώνεις τα μανίκια και μπαίνεις στην κουζίνα. Η κλασική ελληνο-ιταλική καρμπονάρα είναι το πιάτο με το οποίο μαθαίνεις να ανάβεις το μάτι τη κουζίνας καθώς ανήκει στα must των εφηβικών κουζινο-πειραμτισμών!

Τώρα που οι εποχές αλλάζουν και αποζητούμε ένα πιο υγιεινό lifestyle παίζουμε με νέα υλικά, ρίχνουμε τις θερμίδες και απολαμβάνουμε το τέλειο ταπεράκι στο γραφείο.

 



Υλικά


  • 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 200 γρ παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον
  • μακαρόνια της επιλογής σου (για 2 άτομα)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το γιαούρτι, τον κρόκο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενοποιημένη σάλτσα
  • Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε την σάλτσα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε το πιάτο κρύο ή ζεστό.
Cool Artisan