Η αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή για φασολάκια γίνεται ακόμα πιο νόστιμη όταν μπει στο φούρνο και αποκτήσει την umami αίσθηση του ψητού. Κρατάω τα παραδοσιακά υλικά της συνταγής και προσθέτω γλυκοπατάτα που δίνει μια έξτρα νότα απόλαυσης χωρίς να αλλάζει την παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κλ φασολάκια κατεψυγμένα
- 10 baby πατάτες (κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα)
- 2 κρεμμύδια (κομμένα σε τέταρτα)
- 2 καρότα κομμένα
- 1 γλυκοπατάτα (κομμένη σε μέτρια κομμάτια)
- 400 γρ. κονκασέ τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 κτγ πάπριπκα
- 1 κτγ θυμάρι ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο στη βάση του του ταψιού
- Προσθέτουμε τα φασολάκια (κατεψυγμένα), τις baby πατάτες, τη γλυκοπατάτα και τα καρότα.
- Προσθέτουμε τον κύβο, την πάπρικα, το θυμάτι, αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος περιχύνουμε με το κονκασέ ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 180°C στον αέρα.
- Τα τελευταία 10-15 λεπτά του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να δώσουμε χρώμα.