Περισσότερο έμπνευση παρά συνταγή! Με το σημερινό ποστ θέλω να σε εμπνεύσω να βάλεις τα υλικά στο πιάτο σου με το πιο νόστιμο τρόπο!
Tip 1: Εγώ έχω βάλει baby πατάτες ψητές σε slow cooker (δες εδώ τη συνταγή) αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πατάτες φούρνου που έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα.
Tip 2: Αντί για κόκκινα φασόλια κονσέρβας που έχω βάλει εγώ, μπορείς να βάλεις άσπρα φασόλια στα πρότυπα του αγγλικού πρωινού ή ακόμα γίγαντες ή ρεβύθια.
Υλικά
- 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο για τα αυγά
- 1/2 αβοκάντο
- 2 baby πατάτες (Δες την συνταγή εδώ)
- 1/2 κούπα κόκκινα φασόλια
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο
- 1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, στερεώνουμε το κουλούρι και ρίχνουμε μέσα τα δύο αυγά. Για να πετύχει καλύτερα μπορούμε να έχουμε σπάσει τα αυγά σε ένα μπολάκι πρώτα και μετά να τα ρίξουμε μέσα στο κουλούρι.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι κατσρόλας το τηγάνι για να ψηθούν καλά τα αυγά και στην πάνω πλευρά.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο σερβίρουμε το κουλούρι με τα αυγά, το αβοκάντο και στη συνέχεια τις πατάτες και τα φασόλια.