search

ΒΡΩΜΗ ΣΕ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

O πιο υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου για να έχεις ενέργεια και να μην πεινάσεις μέχρι το μεσημέρι!

Διανύουμε περίοδο που όλοι «προσέχουμε» τη διατροφή μας. Για εμένα το σημαντικό δεν είναι να μετράς τις θερμίδες αλλά να μετράς τη θρεπτική αξία των συστατικών που δίνεις στον οργανισμό σου.

Ο κουρκουμάς, είναι ένα ριζωματοειδές φυτό, που προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία. Το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη, μία ενεργή αντιφλεγμονώδης ένωση, που έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι βοηθά στην καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι αντιθρομβωτικό, αντιμικροβιακό, αντιικό, αντιμυκητιακό, αντιοξειδωτικό, και αντιφλεγμωνώδες.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για το Golden Milk
  • 15 ml μέλι ή σιρόπι αγαύης εάν είσαι vegan
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. κάρδαμο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. (30 ml) βραστό νερό
  • 200 ml φυτικό γάλα (προσωπικά προτιμώ το γάλα αμυγδάλου)
Για τη βρώμη
  • 100 γρ. βρώμης
  • φρέσκα φρούτα, για το σερβίρισμα
  • ξηροί καρποί, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το κάρδαμο και την κανέλα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
  •  Συνεχίζουμε με το γάλα αμυγδάλου.
  • Βάζουμε τη βρώμη σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε το γάλα (που έχει πάρει χρυσό χρώμα) στο μπολ και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα ή για έως και 3 ημέρες. Για να σερβίρετε, επάνω με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Cool Artisan