Η απόλυτη συνταγή για ένα comfort breakfast για να ξεκινήσει τέλεια το Σαββατοκύριακο! Την έφτιαξα με κρουασάν αλλά μπορείς να πειραματιστείς και με κάθε είδος τσουρεκιού.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 12 μίνι κρουασάν βουτύρου (προαιρετικά κομμένα σε κομμάτια 2cm)
- 4 αυγά
- 300 ml κρύα κρέμα γάλακτος
- 180 ml γάλα
- 40 γρ. ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια, ξύσμα
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. μαύρη κουβερτούρα, για το food styling
- 20 γρ λευκή κουβερτούρα, για το food styling
Εκτέλεση
- Αυτή η συνταγή γίνεται ιδανικά σε πυρέξ!
- Βουτυρώνουμε καλά το πυρέξ και τοποθετούμε τα κρουασάν.
- Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα κρουασάν (Πρέπει το μείγμα να καλύψει καλά τα κρουασάν).
- Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε το πουτίγκα για 40 έως 45 λεπτά.
- Σε μπαν μαρί λιώνουμε την κάθε κουβερτούρα ξεχωριστά.
- Διακοσμούμε με τις σοκολάτες και σερβίρουμε.