search

Cinnamon rolls με κολοκύθα

Έχω πάθει έρωτα με την καινούρια μου κουζινομηχανή! Έχει τόσες πολλές δυνατότητες και είναι τόσο στιβαρή που με βάζει συνέχεια στον πειρασμό να δοκιμάζω καινούριες συνταγές. Πρόκειται για το μοντέλο Κουζινομηχανήs STM 7900SS (που μπορείς να βρεις με ένα κλικ εδώ) το οποίο ξεχώρισα από το πρώτο δευτερόλεπτο που κράτησα στα χέρια μου.

Αρχικά πρόκειται για ένα στιβαρό μοντέλο, πολύ δυνατό που μπορεί να ζυμώσει μεγάλη ποσότητα ζύμης χωρίς να ακούσεις να… “παραπονιέται” αλλά και να χτυπήσει την πιο αέρινη μαρέγκα με μεγάλη ταχύτητα. Και για να μιλήσουμε με νούμερα διαθέτει εξαιρετικά ισχυρό μοτέρ 1.500W με 6 χρόνια εγγύηση και κάδο 6 λίτρων από ανοξείδωτο ατσάλι για 4kg ζύμης. Ενώ αν θες να κάνεις μαρέγκα μπορεί να χτυπήσει από 2 έως 18 ασπράδια αυγού! Διαθέτει και κάδο blender 1,5 lt οπότε στην ουσία είναι δύο σε ένα και σε απαλάσει από την ανάγκη να έχεις και δεύτερη συσκευή στον πάγκο της κουζίνας.

Πρόκειται για μια συσκευή πολύ απλή στη χρήση που δεν θέλει να διαβάζεις μια ώρα το εγχειρίδιο για να μάθεις τις λειτουργίες της καθώς είναι πολύ απλή στη χρήση!

3 λόγοι που την ξεχώρισα:

  • Έχει φωτισμό LED για να βλέπεις μέσα στον κάδο
  • Φτιάχνει κιμά , αφού έχει επιστόμιο για άλεση κρέατος ή γέμισμα λουκάνικων.
  • Έχει εξάρτημα για παρασκευή μπισκότων σε διάφορα σχήματα

Η πρώτη συνταγή που αποφάσισα να φτιάξω ήταν τα ρολάκια κανέλας με κολοκύθα στη ζύμη! Το απότελεσμα είναι απλά μαγικό! Αφράτο, βελούδινο, συννεφένιο!



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 180 ml γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 9 γρ. μαγιά
  • 225 γρ. βρασμένη κολοκύθα
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 480 αλεύρι σκληρό (για τσουρέκι)
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
  • 140 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το γλάσο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ βανίλια
  • 2-3 κτσ νερό

Εκτέλεση

Για την κολοκύθα
  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα κι αφαιρούμε τους σπόρους.
  • Την κόβουμε σε κύβους.
  • Την ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούνρο στους 180°C για 20-25 λεπτά
Για τη ζύμη
  • Τοποθετούμε στην κουζινομηχανή μας το εξάρτημα του blender και χτυπάμε την ψημένη κολοκύθα μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ. Ίσως χρειαστεί 1-2 κουταλιές της σούπας από το γάλα για να χτυπηθεί πιο εύκολα.
  • Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε τη ζάχαρη, το γαλά, τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Στον κάδο της κουζινομηχανής προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και τον πουρέ κολοκυθας σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά - κουταλιά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια δεμένη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα, δηλαδή για το 1ο φούσκωμα.
Για τη γέμιση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά.
Για το στήσιμο
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
  • Ανοίγουμε με ένα πλάστη σε παραλληλόγραμμο με πάχος περίπου 1 εκ.
  • Απλώνουμε τη γέμιση καλά να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Τυλίγουμε σε ρολό.
  • Κόβουμε σε 12 κομμάτια πάχους 4-5 εκ.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε να φουσκώνουν για ακόμα 30 λεπτά.
  • Έπειτα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
Για το γλάσο
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τα ρολάκια
Cool Artisan