search

Εύκολο, τυρένιο ογκρατέν ζυμαρικών με μπρόκολο

Μαμαδίστικο, comfort, πανεύκολο φαγητό για το τραπέζι, το οικογενειακό ή ακόμα και το γιορτινό! Ακολούθησε τη συμβουλή μου να σοτάρεις το μπρόκολο με λίγο κρεμμυδάκι για να μην μυρίσει καθόλου η κουζίνα σου αλλά αντίθετα να μοσχοβολήσει. Το φαγητό αυτό, όπως όλα τα ογκρατέν ζυμαρικών, μπορείς να το έχεις στο ψυγείο από νωρίτερα και να το ψήσεις τελευταία στιγμή πριν το σερβίρεις στους αγαπημένους σου.

Tip 1: Μπορείς να αντικαταστήσεις το μπρόκολο με μανιτάρια, πράσινο κολοκυθάκι ακόμα και κουνουπίδι.

Tip 2: Μπορείς αντί για πέννες να χρησιμοποιήσεις ριγκατόνι ή κοφτό μακαρονάκι.

Tip 3: Προαιρετικά μπορείς να καλύψεις την επιφάνεια με φρυγανιά ή σουσάμι!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 1 συσκευασία πέννες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • μπρόκολο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 300 γρ. γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα, στους 180°C
  • Πλένουμε καλά το μπρόκολο και κόβουμε τα φουντάκια σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μπούκοβο. Σιγομαγειρεύουμε το μπρόκολο μέχρι να είναι al dente.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αυγό, το τυί κρέμα και την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα τυριά, την πάπρικα και αναμειγνύουμε.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, τις πέννες κι ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, στους 180°C για 20 λεπτά.
Cool Artisan