Ο πιο νόστιμος τρόπος να φτιάξεις κροκέτες κοτόπουλο! Η πατάτα δένει το μίγμα ενώ η γραβιέρα λιώνει δίνοντας όλη τη γεύση. Προτιμώ το πανάρισμα με corn flakes γιατί χαρίζουν την υπέροχη γεύση τους ενώ δημιουργούν μια τέλεια κρούστα.
Υλικά
- 1 κιλό μπουτάκια κοτοπουλο με το κόκκαλο
- 50 ml. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. πατάτες, βρασμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 400 ml ηλιέλαιο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 αυγά
- 100 γρ. corn flakes
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.
- Θέλουμε να ψηθεί καλά το κοτόπουλο αλλά να μείνει ζουμερό.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεκοκαλίζουμε καλά. Κρατάμε μόνο το ψαχνό.
- Μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και ψιλοκόβουμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πατάτα, τη γραβιέρα, το μπούκοβο, πάπρικα,ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε καλά, ομογενοποιούμε και φτιάχνουμε μικρές κροκέτες. Το μίγμα βγάζει περίπου 25-30 κροκέτες.
- Χτυπάμε τα corn flakes στο μπλέντερ.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρi, σε ένα άλλο βάζουμε τα αυγά και στο τρίτο τα χτυπημένα corn flakes.
- Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Περνάμε κάθε κροκέτα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από τα cornflakes
- Τηγανίζουμε και γυρίζουμε τις κροκέτες μας ναπάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Μόλις βγουν από το τηγάνι αλατίζουμε απευθείας.
- Σερβίρουμε ζεστές.