search

Μπουτάκια κοτόπουλο πανέ σε corn flakes

Ο πιο νόστιμος τρόπος να φτιάξεις κροκέτες κοτόπουλο! Η πατάτα δένει το μίγμα ενώ η γραβιέρα λιώνει δίνοντας όλη τη γεύση. Προτιμώ το πανάρισμα με corn flakes γιατί χαρίζουν την υπέροχη γεύση τους ενώ δημιουργούν μια τέλεια κρούστα.

 



Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτοπουλο με το κόκκαλο
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 400 ml ηλιέλαιο
Για το πανάρισμα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. corn flakes

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.
  • Θέλουμε να ψηθεί καλά το κοτόπουλο αλλά να μείνει ζουμερό.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεκοκαλίζουμε καλά. Κρατάμε μόνο το ψαχνό.
  • Μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και ψιλοκόβουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πατάτα, τη γραβιέρα, το μπούκοβο, πάπρικα,ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • Πλάθουμε καλά, ομογενοποιούμε και φτιάχνουμε μικρές κροκέτες. Το μίγμα βγάζει περίπου 25-30 κροκέτες.
Για το τηγάνισμα
  • Χτυπάμε τα corn flakes στο μπλέντερ.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρi, σε ένα άλλο βάζουμε τα αυγά και στο τρίτο τα χτυπημένα corn flakes.
  • Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Περνάμε κάθε κροκέτα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από τα cornflakes
  • Τηγανίζουμε και γυρίζουμε τις κροκέτες μας ναπάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις βγουν από το τηγάνι αλατίζουμε απευθείας.
  • Σερβίρουμε ζεστές.
Cool Artisan