search

Λουκανικοπιτάκια σε ζύμη κουρού

Η πιο ωραία ζύμη που έχεις φτιάξει ποτέ! Μια ζύμη κουρού που ταιριάζει με κάθε γέμιση! Για ό,τι θες να φτιάξεις από τυροπιτάκια και σπανακοπιτάκια μέχρι βεβαίως λουκανικοπιτάκια που θα γίνουν ανάρπαστα σε κάθε μπουφέ ή πάρτι!



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 180 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μυτιλήνης (ή εναλλακτικά ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 50 γρ. σάλτσα BBQ
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 24 μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κρόκο
  • 2 κτσ γάλα
  • 1 κτσ σουσάμι
Για το ντίπ
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κι έπειτα ζυμώνουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για το στήσιμο
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη
  • Κόβουμε τη ζύμη σε τριγωνάκια
  • Σε κάθε τριτωνάκι απλώνουμε με ένα πινέλο σάλτσα BBQ, κέτσαπ και μουστάρδα
  • Προσθέτουμε ρίγανη και γραβιέρα
  • Προσθέτουμε ένα λουκάνικο και τυλίγουμε σαν κρουασάν
  • Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα λουκανικοπιτάκια
  • Προσθέτουμε το σουσάμι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-18 λεπτά
Για το ντίπ
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε
Cool Artisan