Είναι η γεύση που πάντα θα μας ταξιδεύει στις παιδικές γιορτές μας, στα κουτιά που κουβαλούσαμε στο σχολείο σε γιορτές και γενέθλια! Είναι τα τρουφάκια που οι μαμάδες έφτιαχναν για κάθε γιορτινή περίσταση. Τα τρουφάκια θα είναι πάντα το αγαπημένο όλων σοκολατένιο κέρασμα.
Παραδοσιακά τα κάνω με λικέρ και καρύδι αλλά μπορείς να το προσαρμόσεις βάζοντας τον ξηρό καρπό της επιλογής σου όπως φουντούκι ή αμύγδαλο. Το μυστικό είναι να τα ψιλοκόψεις και να τα καβουρδίσεις ελαφρώς για να βγάλουν όλα τα αρώματα τους.
Tip: Μπορείς να ντύσεις τα τρουφάκια με τρούφα, καρύδα ή ακόμα και θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 400 γραμ. γάλα ζαχαρούχο
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 220 γρ, μπισκότα πτι μπερ
- 2-3 κ.γ. κονιάκ
- τρούφα (γάλακτος, πολύχρωμη ή μαύρη) για το ρολάρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την καρυδόψυχα σε μέτρια φωτιά να τοσταριστεί και να βγάλει τα αρώματα της.
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και την κουβερτούρα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.
- Προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε.
- Χοντροσπάμε τα μπισκότα ή τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
- Προσθέτουμε τα μπισκότα, την καρυδόψιχα και το κονιάκ στο μίγμα, κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια το βγάζουμε και το ρολάρουμε σε τρουφάκια. Ακόμα κι αν έχει κρυώσει το μίγμα με τη θερμοκρασία των χεριών θα ζεσταθεί και θα ρολάρεται υπέροχα.