search

Μπάρες βρώμης με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Εύκολες, χορταστικές και υγιεινές, οι συγκεκριμένες μπάρες βρώμης παίζουν σε διπλό ταμπλό. Το πρώτο καταλαμβάνει μια κλασική μπάρα βρώμης, ενώ το δεύτερο ένα μίγμα σκούρας σοκολάτας και φιστικοβούτυρου το οποίο ντύνουμε ξανά με μίγμα βρώμης.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη στρώση βρώμης
  • 155 γρ. βρώμη
  • 110 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη χτυπημένη σε αλεύρι στο μπλέντερ)
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 120 ml λάδι καρύδας
  • 1-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
Για τη στρώση σοκολάτας-φιστικοβούτυρου
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι βρώμης και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου.
  • Πατικώνουμε τα ⅔ του μίγματος σε μια τετράγωνη φόρμα 10 εκατοστών.
  • Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη στρώση σοκολάτας.
  • Σπάμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας. Μπορούμε να το λιώσουμε είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη βάση με τη βρώμη και το ντύνουμε με το εναπομένον ⅓ του μίγματος βρώμης.
  • Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά με 1 ώρα.
Cool Artisan