search

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Μην σε τρομάζει η ιδέα της τούρτας! Για να φτιάξεις μια τούρτα χρειάζεται απλά να φτιάξεις ένα κέικ και έπειτα το ντύνεις με ένα σοκολατένιο frosting.

Μπορείς να παίξεις και με μαρμελάδες ενδιάμεσα ή και με αρωματισμένο σιρόπι, για να την κάνεις πιο αρωματική και πιο ζουμερή.

Δες επίσης:



Υλικά

Για το παντεσπάνι:
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 4 αβγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 60 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
Για το σιρόπι:
  • 200 γρ. νερό
  • 100 γρ.  ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 πορτοκάλι, φλούδα
Για το φρόστιν σοκολάτας:
  • 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το στήσιμο της τούρτας:
  • 5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (ό,τι γεύση θέλεις)
  • Flakes λευκή σοκολάτας
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε δύο αντικολλητικές φόρμες (διαμέτρου 15 εκ) και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Για το σιρόπι:
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ενα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά.
  • Το αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Περνάμε το σιρόπι από ένα σουρωτήρι και το χρησιμοποιούμε
Για το frosting σοκολάτας:
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για το στήσιμο της τούρτας:
  • Παίρνουμε τα δύο παντεσπάνια και κόβουμε με ένα μαχαίρι ψωμιού το επάνω τμήμα τους. Αφαιρούμαι την επάνω "φλούδα" που έχει ξεροψηθεί.
  • Στη συνέχεια τα βρέχουμε με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Στερεώνουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα που θα σερβίρουμε.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του με τη μαρμελάδα.
  • Πάνω στη μαρμελάδα απλώνουμε 3 κουταλιές από το frosting,
  • Στερεώνουμε το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Ντύνουμε την τούρτα με το υπόλοιπο frosting.
  • Διακοσμούμε προαιρετικά με νιφάδες λευκής σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού,
Cool Artisan