search

Chicken Parma: Κοτόπουλο σνίτσελ με σάλτσα τομάτας και τυριά

Μια συνταγή που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 από τους Ιταλούς μετανάστες στην Αμερική. Ένα πιάτο που έγινε πολύ δημοφιλές στα εστιατόρια της Αμερικής συνδυάζοντας τη φιλοσοφία ενός παραδοσιακού ιταλικού πιάτου της μελιτζάνας πανέ με ντομάτα και τυρί με την αγάπη των Αμερικανών για το “fried chicken”.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κοπανισμένα για σνίτσελ από το χασάπη
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. παρμεζάνα
  • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για το στήσιμο στο φούρνο
  • 400 γρ σάλτσα ντομάτα (κατα προτίμηση CONDITO NAPOLITEN)
  • 300 γρ. προβολόνε τριμμένο (αν δεν έχει μοτσαρέλα τριμμένη)
  • 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ ντοματίνια
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε φιλετάροντας το κοτόπουλο.
  • Το κόβουμε σε φέτες.
  • Με ένα μπάτη ή με τη βάση από ένα τηγάνι το χτυπάμε ελαφρώς για να το κάνουμε πλατύ και να έχει ομοιόμορφο πάχος
  • Βάζουμε σε ένα φαρδύ ταψάκι το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά
  • Σε ένα άλλο ταψάκι βάζουμε τη φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα κι ανακατεύουμε.
  • Παιρνάμε τα φιλέτα κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα τα βουτάμε στο αυγό και τέλος στο μίγμα της φρυγανιάς.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
  • Έπειτα βουτάμε τα φιλέτα ένα - ένα στο τηγάνι.
  • Αφήνουμε να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από την κάτω πλευρά και στη συνέχεια τα γυρνάμε από την άλλη.
Για το στήσιμο στο ταψί
  • Μεταφέρουμε τα κοτόπουλα σε ένα ταψί
  • Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας από πάνω
  • Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί προβολόνε ή εναλλακτικά με μοτσαρέλα για πίτσα
  • Προσθέτουμε τις φέτες από τοματίνια και τέλος τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο στο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε
Cool Artisan