search

Σπετζοφάι

Σπετζοφάι: γνήσιο, καλοκαιρινό, πηλιορείτικο! Ένα πιάτο που φτιάχνεται αποκλειστικά με πιπεριές κέρατο τους μήνες του καλοκαιριού! Γίνεται με λουκάνικα μοσχαρίσια μια κι εκείνα τα χρόνια ήταν ο μόνος τρόπος για να συντηρηθεί το κρέας! Είναι ο τέλειος μεζές για να συνοδεύσει τσίπουρο και βέβαια θέλει χωριάτικο, προζυμένιο ψωμί στο πλάι για τις απαραίτητες βούτες.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 

 



Υλικά

  • 1 κλ πιπεριές κέρατο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 λουκάνικα μοσχαρίσια
  • 1/2 κτγ ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σπόρια.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές ροδέλες.
  • Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες.
  • Χαράζουμε τις ντομάτες χιαστί και τις βάζουμε για 2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  • Τις βγάζουμε από το νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις πιπεριές.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά να βγάλουν τα λαχανικά όλα τα υγρά τους και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Cool Artisan