Σπετζοφάι: γνήσιο, καλοκαιρινό, πηλιορείτικο! Ένα πιάτο που φτιάχνεται αποκλειστικά με πιπεριές κέρατο τους μήνες του καλοκαιριού! Γίνεται με λουκάνικα μοσχαρίσια μια κι εκείνα τα χρόνια ήταν ο μόνος τρόπος για να συντηρηθεί το κρέας! Είναι ο τέλειος μεζές για να συνοδεύσει τσίπουρο και βέβαια θέλει χωριάτικο, προζυμένιο ψωμί στο πλάι για τις απαραίτητες βούτες.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 κλ πιπεριές κέρατο
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 λουκάνικα μοσχαρίσια
- 1/2 κτγ ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σπόρια.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές ροδέλες.
- Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες.
- Χαράζουμε τις ντομάτες χιαστί και τις βάζουμε για 2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
- Τις βγάζουμε από το νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά να βγάλουν τα λαχανικά όλα τα υγρά τους και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.