search

Μπριάμ, καλοκαιρινό, παραδοσιακό και βέβαια vegan! Ένα πιάτο συνυφασμένο με το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι. Μπορείς να βάλεις μέσα όλα τα λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 baby κολοκύθια
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 4  ντομάτες
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεσαία κομμάτια, τα κολοκύθια και τις πιπεριές σε χοντρές ροδέλες
  • Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στα τέσσερα ή στα έξι, ανάλογα με το μέγεθος τους
  • Βάζουμε λίγο λάδι στη βάση του ταψιού μας
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το νερό
  • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το ταψί μας
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο
  • Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα
  • Τα τελευταία 20 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο κι αφήνουμε να ξεροψηθεί.
Cool Artisan