Μπριάμ, καλοκαιρινό, παραδοσιακό και βέβαια vegan! Ένα πιάτο συνυφασμένο με το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι. Μπορείς να βάλεις μέσα όλα τα λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 4 baby κολοκύθια
- 1/2 κιλό πατάτες
- 4 ντομάτες
- 4 σκελ. σκόρδο
-
2 πιπεριές φλωρίνης
-
2 πιπεριές κέρατο
-
2 κρεμμύδια
-
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
-
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
-
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
1 φλ. νερό
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεσαία κομμάτια, τα κολοκύθια και τις πιπεριές σε χοντρές ροδέλες
- Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στα τέσσερα ή στα έξι, ανάλογα με το μέγεθος τους
- Βάζουμε λίγο λάδι στη βάση του ταψιού μας
- Προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το νερό
- Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το ταψί μας
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα
- Τα τελευταία 20 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο κι αφήνουμε να ξεροψηθεί.