Για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα φτιάχνουμε ένα δροσερό, σοκολατένιο cheesecake με βάση από κουλουράκια κι ένα στεφάνι από φράουλες που εντυπωσιάζει στο μάτι και στη γεύση! Πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από το παραδοσιακό τσιζκέικ αφού η βάση έχει όλα τα παραδοσιακά αρώματα της γιορτής ενώ η κρέμα συνδυάζει τη σοκολάτα με τη φρεσκάδα από το τυρί κρέμα και τις ανοιξιάτικες φράουλες.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για τη βάση- 150 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
- 45 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη από το ψυγείο)
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 κτσ κακάο
- 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για τη βάση-
Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
-
Βάζουμε τα πασχαλινά κουλούρια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε καλά
- Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε καλά.
- Μόλις το μείγμα αποκτήσει υφή σαν βρεγμένη άμμο το μεταφέρουμε στο τσέρκι
- Πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος (απευθείας από το ψυγείο) και το εκχύλισμα βανίλιας
- Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρόςνα αφρατέψει και να αποκτήσει υφή σαν γιαούρτι.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.