search

Ο ιδανικός κορμός για το Πασχαλινό τραπέζι κι ο ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσεις τσουρέκι που έχει μπαγιατέψει!

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 150 γρ. τσουρέκι
  • 125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 40 γρ. κακάο
  • 40 γρ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
  • 50 γρ. αμύγδαλο (ή ό,τ ι άλλο ξηρό καρπό θες)
  • 6 φράουλες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το τσουρέκι σε κυβάκια
  • Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί
  • Προσθέτουμε στο ταψί και τους ξηρούς καρπούς
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα
  • Στήνουμε μπεν μαρί με ένα πρίμαχο σκεύος πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιογοβράζει
  • Λιώνουμε στο μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας
  • Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και το κακάο
  • Τέλος προσθέτουμε το τσουρέκι με το αμύγδαλο
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αυτό το βήμα θα πάρει λίγο χρόνο για να ανακατευτούν καλά.
  • Πιέζουμε με το χέρι μας το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα σε λαδόκολλα
  • Αραδιάζουμε τις φράουλες στο κέντρο.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα από πάνω
  • Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σαν καραμέλα
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για μία ώρα και σερβίρουμε
Cool Artisan