Ο ιδανικός κορμός για το Πασχαλινό τραπέζι κι ο ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσεις τσουρέκι που έχει μπαγιατέψει!
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 150 γρ. τσουρέκι
- 125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 40 γρ. κακάο
- 40 γρ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
- 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
- 50 γρ. αμύγδαλο (ή ό,τ ι άλλο ξηρό καρπό θες)
- 6 φράουλες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τσουρέκι σε κυβάκια
- Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί
- Προσθέτουμε στο ταψί και τους ξηρούς καρπούς
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα
- Στήνουμε μπεν μαρί με ένα πρίμαχο σκεύος πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιογοβράζει
- Λιώνουμε στο μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας
- Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και το κακάο
- Τέλος προσθέτουμε το τσουρέκι με το αμύγδαλο
- Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αυτό το βήμα θα πάρει λίγο χρόνο για να ανακατευτούν καλά.
- Πιέζουμε με το χέρι μας το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
- Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα σε λαδόκολλα
- Αραδιάζουμε τις φράουλες στο κέντρο.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα από πάνω
- Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σαν καραμέλα
- Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για μία ώρα και σερβίρουμε