Λατρεύω το χαλλούμι! Είναι αναπόσπαστο κομμάτι των πιο comfort dinners στο σπίτι σε συνδυασμό με ομελέτες ή μέσα σε τορτίγιες. Συνήθως το έψηνα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι που σκέφτηκα να δοκιμάσω να το πανάρω και να το βάλω στο air fryer. Και το αποτέλεσμα ήταν αποκάλυψη! Το Χαλλούμι ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ ψήνεται τέλεια, μένει βελούδινο στο εσωτερικό και το τραγανό πανάρισμα στο εξωτερικό το κάνει απόλυτα εθιστικό.
Tip 1: Αν δεν έχεις air fryer τα ψήνεις στο φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία για 10-12 λεπτά
Tip 2: Συνοδεύω και σερβίρω με sweet and chilli sauce.
Υλικά
- 200 γρ. Χαλλούμι ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ
- 3 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το αλατοπίπερο
- Κόβουμε το Χαλλούμι ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ σε μπαστουνάκια
- Τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά
- Τα μεταφέρουμε στο σκεύος του air fryer
- Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά, ανακινώντας στο ενδιάμεσο
- Σερβίρουμε απευθείας