Ακόμα κι αν δεν είσαι vegetarian θα λατρέψεις αυτά τα μπιφτέκια για τη γεύση τους! Τυρένια, απολαυστικά, παραπέμπουν στη γεύση σαν να έχουν κρέας.
Tip 1: Συνήθως τα ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο αλλά φυσικά μπορείς να τα ετοιμάσεις και στο air fryer ή ακόμα και στο φούρνο. Προτείνω σε κάθε περίπτωση να τα αλείψεις με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Tip 2: Αντί για ρεγκάτο μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις γραβιέρα ή μοτσαρέλα για πίτσα.
Υλικά
- 2 μελιτζάνες
- 2 αυγά
- 150 γρ. ψωμί (ψίχα)
- 150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
- 2 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τις μελιτζάνες
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε κυβάκια πάχους 1 εκ.
- Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τις αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει.
- Τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.
- Έπειτα τις σουρώνουμε, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδο και 2 κτσ ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά, την ψίχα ψωμιού και το τριμμένο ρεγκάτο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ψημένα κυβάκια μελιτζάνας, το μίγμα από το μπλέντερ, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε καλύψει με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε κι από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε.
- Προαιρετικά σερβίρουμε με πατάτες και λίγο γιαούρτι στο πλάι.