search

Μπιφτέκια μελιτζάνας

Ακόμα κι αν δεν είσαι vegetarian θα λατρέψεις αυτά τα μπιφτέκια για τη γεύση τους! Τυρένια, απολαυστικά, παραπέμπουν στη γεύση σαν να έχουν κρέας.

Tip 1: Συνήθως τα ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο αλλά φυσικά μπορείς να τα ετοιμάσεις και στο air fryer ή ακόμα και στο φούρνο. Προτείνω σε κάθε περίπτωση να τα αλείψεις με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Tip 2: Αντί για ρεγκάτο μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις γραβιέρα ή μοτσαρέλα για πίτσα.



Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ψωμί (ψίχα)
  • 150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
  • 2 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά τις μελιτζάνες
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε κυβάκια πάχους 1 εκ.
  • Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τις αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει.
  • Τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.
  • Έπειτα τις σουρώνουμε, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδο και 2 κτσ ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά, την ψίχα ψωμιού και το τριμμένο ρεγκάτο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ψημένα κυβάκια μελιτζάνας, το μίγμα από το μπλέντερ, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε καλύψει με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε κι από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με πατάτες και λίγο γιαούρτι στο πλάι.
Cool Artisan