search

Breakfast burrito με αυγό, αβοκάντο και πατάτες

 

Αυτό το πιάτο συνδυάζει γεύση και ισορροπημένη θρέψη, κάνοντάς το μια από τις καλύτερες επιλογές για να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά και νόστιμα. Οι τορτίγιες με αυγά, αβοκάντο και τυρί αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, τόσο γευστική όσο και θρεπτική. Αρχικά, τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, που βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας και στον κορεσμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι το μεσημεριανό. Το αβοκάντο προσφέρει υγιή λιπαρά, ειδικά μονοακόρεστα, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στη βελτίωση της καρδιακής υγείας. Επιπλέον, είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, που βοηθούν την πέψη, και βιταμίνες. Η τορτίγια λειτουργεί ως ιδανική βάση, προσφέροντας μια ισορροπημένη δόση υδατανθράκων που σου δίνει ενέργεια.

 



Υλικά

Για ένα burrito
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 τορτίγια
  • 80 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1/2 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 αυγά
  • αλατι
  • πιπέρι
Για τη sauce
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. μαγιονάτα
  • 1 κτγ φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε με σπάτουλα να χάσουν τα υγρά τους
  • Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι σαν σκραμπλ
  • Μεταφέρουμε τα αυγά σε τορτίγια
  • Προσθέτουμε το αβοκάντο και το τυρί
  • Τυλίγουμε
  • Ψήνουμε στο airfryer για 5 λεπτά στους 200°C
  • Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε
Για τη sauce
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε καλά και σερβίρουμε.
 
Cool Artisan