search

ΥΦΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ BLUE CHEESE ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Αυτό το κέικ συνοδεύει τις γιορτές μου τα τελευταία τρία χρόνια! Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου ο οποίος την είχε παρουσιάσει στην εκπομπή του πριν από αρκετέεεες σεζόν! Η φίλη μου η Εύα είχε δει την εκπομπή και μας το έφτιαξε πριν από 3 χρόνια. Έκτοτε το θυμόμαστε με το που πλησιάζουν οι γιορτές και πάντα την “υποχρεώνουμε” να το ξανακάνει.

Όσο και αν έψαξα στο internet δεν βρήκα τη συνταγή και φέτος που ήρθε η σειρά μου να το φτιάξω αποφάσισα να το ανεβάσω και εδώ! Είναι τόσο ΚΑΛΟ που έπρεπε οπωσδήποτε να το μοιραστώ μαζί σας!



Υλικά

  • 350 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ ζάχαρη καστανή
  • 6 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 400 γρ αλεύρι φαρίνα, κοσκινισμένο
  • 100 ml γάλα
  • 400 γρ blue cheese
  • 500 γρ ντοματίνια
  • 100 γρ καρύδια

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ωραία βελούδινη κρέμα
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και το γάλα και ανακατεύουμε
  • Χοντροκόβουμε το blue cheese, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στο μείγμα
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί (ή ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αλεύρι και βούτυρο)
  • Στερεώνουμε στην επιφάνεια του κέικ τα καρύδια
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 170°C για 50 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε και το σερβίρουμε.
Cool Artisan