Σήμερα σου δείχνω πως να “ανακυκλώσεις” το τσουρέκι που σου έχει περισσέψει για να φτιάξεις το πιο απολαυστικό αλμυρό σουφλέ french toast. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις τα αυγά με το γάλα, το τριμμένο τυρί και το αλλαντικό και έπειτα να περιχύσεις το κομμένο τσουρέκι και να ψήσεις. Τόσο Απλά!
Είναι η πιο νόστιμη συνταγή για να “ανακυκλώσεις” το τσουρέκι σου σε ένα απολαυστικό brunch και πετύχεις zero waste στην κουζίνα.
Tip 1: Βάλε το τσουρέκι στην κατάψυξη και φτιάξε τη συνταγή ακόμα και 3 μήνες μετά το Πάσχα
Τip 2: Αν δεν σου φτάνει το τσουρέκι που έχεις συμπλήρωσε με ψωμί του τοστ σε αναλογία έως και 50 – 50.
Tip 3: Μην το δοκιμάσεις με φυτικό γάλα γιατί είναι αρκετά γλυκό
Υλικά
- 500 γρ τσουρέκι
- 6 αυγά
- 400 γρ ταλαγάνι (τριμμένο)
- 120 γρ αλλαντικό της επιλογής σου (προτείνω με ένα πικάντικο σαλάμι)
- 1 λίτρο γάλα
- 1/2 κτσ μπούκοβο
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τσουρέκι σε κύβους μεσαίου μεγέθους
- Περνάμε το ταλαγάνι απο τον τρίφτη και κόβουμε το αλλαντικό σε μικρά κυβάκια
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το αλλαντικό, το μπούκοβο, το φρέσκο θυμάρι και χτυπάμε καλά
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκέυος
- Βάζουμε μέσα τους κύβους από το τσουρέκι
- Τέλος, περιχύνουμε με το μίγμα που έχουμε φτιάξει
- Αφήνουμε στου ψυγείο για 1 ώρα για να ρουφήξει το τσουρέκι τα υγρά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε μα λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
- Έπειτα, μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 60 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.
- Αφήνουμε αν κρυώσει για 5 λεπτά και έπειτα κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.