search

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (PESTO ALLA GENOVESE)

 

Μια συνταγή συνυφασμένη με την ιταλική παράδοση που όμως λατρεύουμε και στην Ελλάδα. Το πέστο βασιλικού δεν είναι μόνο τέλειο για τις μακαρονάδες σου αλλά μπαίνει σε κάθε συνταγή που θέλεις να αναβαθμίσεις. Μπορείς να το βάλεις μέσα σε τυροπιτάκια, στην πίτσα ακόμα και στο ψητό κοτόπουλου.

Η βάση του είναι ο βασιλικός, παίρνει γεύση από την παρμεζάνα και βελούδινη υφή από το κουκουνάρι. Μπορείς να το φτιάξεις και με ηλιόσπορο για μια πιο οικονομική εκδοχή.

Δες εδώ το βίντεο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Μια συνταγή συνυφασμένη με την ιταλική παράδοση που όμως λατρεύουμε και στην Ελλάδα. Το πέστο βασιλικού δεν είναι μόνο τέλειο για τις μακαρονάδες σου αλλά μπαίνει σε κάθε συνταγή που θέλεις να αναβαθμίσεις. Μπορείς να το βάλεις μέσα σε τυροπιτάκια, στην πίτσα, στο ριζότο ακόμα και στο ψητό κοτόπουλου. Η βάση του είναι ο βασιλικός, παίρνει γεύση από την παρμεζάνα και βελούδινη υφή από το κουκουνάρι. Μπορείς να το φτιάξεις και με ηλιόσπορο για μια πιο οικονομική εκδοχή. Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

  • 50 γρ. πλατύφυλλο βασιλικό, φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40 γρ. κουκουνάρι (ή ηλιόσπορο)
  • 90 ml ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)
  • 80 γρ παρμεζάνα
  •  αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το βασιλικό και σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φύλλα του με χαρτί κουζίνας
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο παραπάνω ελαιόλαδο για να γίνει πιο ρευστό
  • Προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται
  • Μεταφέρουμε σε καλά αποστειρωμένο βαζάκι και προσθέτουμε από πάνω μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Cool Artisan