search

Κριθαρότο με σολομό κι αρακά

Ο πιο νόστιμος κι “ευκολομαγείρευτος” τρόπος για να εντάξεις το ψάρι στη διατροφή σου! Χαμηλό σε θερμίδες – φουλ σε πρωτεΐνη! Θα λερώσεις μόνο ένα τηγάνι και θα έχεις έτοιμο φαγητό σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. σολομό φιλέτο (χωρίς κόκκαλο)
  • 200 γρ. κριθαράκι (μέτριο)
  • 200 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
  • 600 ml νερό (ή ζωμό λαχανικών)
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα φιλέτα σολομού κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Αποσύρουμε το σολομό και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κριθαράκι.
  • Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τον αρακά (απευθείας από την κατάψυξη) και το νερό (ή ζωμό)
  • Μόλις πιει τα υγρά του προσθέτουμε το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο κι ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού και σερβίρουμε.
Cool Artisan